El CF Badalona i l’Obra Social la Caixa” reafirmen el seu compromís social a la ciutat de Badalona impulsant un programa de beques esportives per a nens amb discapacitat i/o en risc d’exclusió social

 

Miguel Angel Sánchez, President del CF Badalona, i Natàlia Moreno, directora del Centre d’ empreses de CaixaBank a Badalona varen signar, el passat divendres 25 de setembre, un acord perquè el CF Badalona pugui facilitar l’accés a l’esport als nens més desfavorits mitjançant unes beques esportives.

La filosofia del CF Badalona és que practiqui esport tot aquell que ho desitgi. Per al club, els nens són l'element més important de l'Escola, ja que la majoria d'activitats s'organitzen per a ells. Per això és tant important conèixer les característiques psico-evolutives segons l'edat, com les seves opinions, preocupacions i interessos.

La idea fonamental del club és que tots els equips estiguin preparats per a ser educats esportivament i que els nens passin per un procés de formació en què, a més de divertir-se, entenguin valors com la companyonia i la sensibilitat i, en definitiva, ser formats com a persones per afrontar un futur millor dins del seu entorn social.

 

La filosofia de club per a l'obtenció de beques es basa en dos formats:

1. Futbolístics, per a la competició, per la qualitat que oferia el jugador.

2. Socials, per si la unitat familiar havia sofert algun problema econòmic i ocasionava un desequilibri en el jugador.

Aquests últims anys la crisi ha atacat moltes llars i ha provocat que moltes famílies no puguin afrontar les despeses de les quotes ni de les equipacions.

 

L’Obra Social, l’ànima de ”la Caixa”

 

”la Caixa” aposta un any més per renovar el seu compromís social oferint suport a milers de projectes solidaris que pretenen donar resposta a les necessitats emergents de la nostra societat. El desenvolupament de programes de caràcter social, adequats a aquestes necessitats socials en l’actual context, aglutina la major part de la inversió. La superació de la pobresa infantil, el foment del treball entre col·lectius amb dificultats, l’envelliment actiu i saludable de les persones grans i l’atenció a  les persones amb malalties avançades continuen sent les quatre línies de treball prioritàries.

A més d’aquestes, ”la Caixa” impulsa altres iniciatives dirigides a cobrir diferents carències i problemàtiques socials, com ara la prevenció del consum de drogues, l’accés a l’habitatge, el foment de la diversitat i la interculturalitat com a un valor social positiu, el foment del voluntariat, la concessió de microcrèdits o la cooperació internacional. Aquests objectius, a més del suport a l’educació i la investigació, la conservació del medi ambient i la divulgació de la cultura com a instrument de cohesió social, completen els objectius essencials de l’Obra Social ”la Caixa”.

 

 

cfbadalona.net