L'inici d'any acostuma a ser època de nous propòsits, de renovacions, de projectes, de desitjos i d'esperances, personals i col·lectives: “Any nou, vida nova”… Esperem, però, que per al Badalona no acabi de ser del tot així. Els de Manolo González estrenen 2017 reprenent demà la competició oficial a Lleida, però més que noves fórmules o fites, l'objectiu serà mantenir l'excel·lent rendiment esportiu demostrat fins a l'aturada nadalenca i que tantes alegries ha donat als seguidors escapulats durant la segona meitat d'aquest 2016 ambivalent que ja hem deixat enrere. Per tant, màxim nivell d'exigència en el primer partit de l'any, que de pas també enceta la segona volta de la lliga. Comença l'hora de la veritat i comencen, també, esperem, uns mesos d'ambició i passió futbolística a Badalona.  

 

EL C LLEIDA ESPORTIU:  'Pírrics'

A Lleida han passat d'acariciar l'ascens de plata amb la punta dels dits a sentir de ben a prop, també, una altra tipus de calor molt menys agradable… Amb un inici molt irregular, marcat també per la impossibilitat de jugar al seu estadi a causa de problemes amb la gespa, els de Ponent han ocupat durant tota la primera volta les places de descens i, de fet, només les dues últimes victòries consecutives com a locals (contra Llagostera i Eldense) els han permès escapar-ne per menjar-se els torrons fora de perill. Els segrianencs són un conjunt força fiable a casa (on han sumat un punt més que nosaltres, 18) però inoperants lluny de Lleida: es tracta de l'únic equip que encara no coneix el triomf com a visitant. En tot cas, el que és segur és que la primera voluntat de Gustavo Siviero per a aquest 2017 serà el de redreçar el rumb de la nau i procurar que no sotsobri més del que ho hauria de fer un club sempre cridat a estar amunt.

Plantilla

Aquest mercat d'hivern l'únic moviment a la capital lleidatana ha estat la marxa del davanter Adrián Savalls, que sovint alternava el primer equip amb el filial. Per la seva banda, el club li busca una sortida al defensa 'Turu' Flores, tot i que de moment no s'ha concretat res. Dins l'actual plantilla blava, que conjuga experiència i potència atacant, destacarem els màxims golejadors, Guillem Martí i Fran Moreno (4 gols) i la seva ànima al mig del camp, Javi Casares, que fins ara ha anotat tres dianes a la lliga.

Porters: Álvaro Campos, Francisco Javier Mateo i Albert Alfonso.

Defenses: Arnau Tobella, Franco Valentín 'Turu' Flores, Albert López 'Tatis', Genís Morera, Óscar Rubio, José Antonio 'Toño' Vázquez, Jaume Viñes, Max Llovera, Xavier Quintillà, Alejandro Adrián 'Andriu' i Noel Carbonell.

Migcampistes: Cristian Gómez, Joel Huertas, Josep Maria 'Mia' Guasch, Miquel 'Miki' Muñoz, Carlos Indiano, Mario Peco i José Luis Valiente.

Davanters: Christian Alfonso, Francisco Javier 'Javi' Casares, Francisco Javier 'Fran' Moreno, Guillem Martí, Eric Zárate, Cristian Fernández i Carlos Doncel.

 

BAIXES I SANCIONS

Al Badalona torna a entrar en la convocatòria el davanter brasiler Bruno Vinicius, que fa més de dos mesos –des de la jornada 12 a Cornellà– que no es vesteix de curt per culpa d'una luxació a l'esquena. Qui no serà a la gespa segur és Miquel Robusté, que complirà cicle d'amonestacions. Tampoc no ens podem oblidar, esclar, dels nostres lesionats de llarga durada: Aly Coulybaly (trencament parcial del tendó d'Aquil·les dret) i Marcel Serramitja (lligament creuat anterior del genoll dret), que comencen aquest 2017 continuant el treball per a la seva recuperació.

 

Per la seva banda, els blaus tenen tots els efectius disponibles a excepció del lesionat Mia Guasch.

 

PRECEDENTS A LA CATEGORIA

El Badalona i el Lleida s'han enfrontat un bon grapat de vegades a la 2a B, però cal tenir en compte que l'antiga Unió Esportiva va desaparèixer l'estiu de 2011. Ja amb la denominació de Club Lleida Esportiu, el club va tornar a competir l'any següent a la categoria de bronze. També cal fer notar que la temporada 2012/13 els segrianencs estaven enquadrats al grup II i, per tant, no ens els vam trobar a la lliga. La victòria del passat agost, amb un solitari gol de Serramitja a la segona part, va suposar tot just el primer triomf escapulat a Badalona. Al Camp d'Esports, en canvi, els escapulats hi acostumen a signar bones actuacions, amb 7 punts els darrers quatre enfrontaments.

 

cfbadalona.net