L'únic partit de la segona volta que el Badalona jugarà en horari d'estiu serà, també, el més decisiu de la temporada fins al moment. Tres derrotes seguides a la lliga, a més de resultar doloroses, han enterbolit el panorama d'una classificació que havíem aconseguit encarrilar força a l'inici d'aquest 2016, amb només una desfeta en nou jornades. En tot cas, també és una evidència que els mals resultats han arribat davant equips de moltíssima entitat i que els nostres no han abaixat mai la guàrdia. Demà serà vital gestionar les emocions i, sobretot, jugar amb cap i de forma intel·ligent enfront d'un rival poderós, que s'ha reforçat amb el bo i millor de la categoria i que no s'arronsa en camps complicats. Una autèntica prova de foc que pot acabar de marcar el tram final de competició per a un Badalona que no vol esperar més per lligar del tot la permanència, per tretzena temporada consecutiva, a la 2a B.

 

EL FC BARCELONA 'B':  'Terrenals'

Després d'una primera volta molt pobra i de trobar-se, ja el mes de gener, en posicions de descens, el Barça B va engegar una operació vertiginosa de transformació total de la plantilla que va tenir uns efectes positius immediats. De fet, els barcelonistes van iniciar la segona meitat del campionat amb una ratxa meteòrica de nou jornades sense perdre (i sis victòries consecutives) que els va permetre fer un gir de 180º a la situació i anar escalant posicions a la taula fins a tenir opcions més que fundades de disputar el play-off. Tanmateix, el marge d'error per aspirar a l'ascens era molt minso: dues derrotes consecutives (2-0 a Lleida i 1-2 a casa davant el Reus) els han allunyat massa de la zona de privilegi, i ara aquest objectiu sembla pràcticament descartat pels culés. El que sí que ha demostrat aquest equip, però, és que no té problemes per adaptar-se als terrenys de joc incòmodes: la millor mostra, la victòria per 0-2 a Lloseta de diumenge passat.

Plantilla

Sense cap mena de dubte, la plantilla que més moviments va veure el passat mercat d'hivern va ser la del filial blaugrana. De fet, hauríem de parlar d'una autèntica revolució que va canviar del tot la fisonomia i el perfil de l'equip. Fins a nou jugadors va incorporar Gerard López al seu planter, amb una renovació completa de la davantera i fitxant peces clau i amb experiència a la categoria com Xemi o Perea. A més, cal tenir en compte els joves valors del juvenil que comencen a despuntar: el davanter Rafa Mujica i el lateral Enric Franquesa. En tot cas, un bloc que supura qualitat i que es troba entre els més potents del grup.

Porters: Adrián Ortolá, José Aurelio Suárez i Jokin Ezkieta.

Defenses: Elohor Godswill, Borja López, Sergio Juste, Sergi Palencia, Robert Costa, Rodrigo Tarín, Rafael 'Fali' Jiménez, Moisés Delgado i Xavier Quintillà.

Migcampistes: Juan del Carmen Cámara, Gerard Gumbau, Wilfrid Jaures Kaptoum, Juan Antonio Ros, Josep Miquel Fernández 'Xemi', Robert Gonçalves i Sergi Samper.

Davanters: Salvador 'Salva' 'Chamorro' Pérez, Daniel 'Dani' Romera i Alberto Álvaro Perea.

 

BAIXES I SANCIONS

Al Badalona l'única baixa confirmada és la del lateral esquerre Rubén Canelada, que dijous va complir 29 anys. El barceloní encara no pot competir en plenitud de condicions després de patir una lesió al lligament lateral intern del genoll dret, ara fa un mes.

Quant al Barça B, la primera absència destacable serà la del seu tècnic, Gerard López, que va ser sancionat amb quatre partits per protestar als àrbitres en la derrota al Mini contra el Reus de fa quinze dies. Els blaugrana estan molt acostumats a tenir nombroses baixes i, a més, durant la final de la Copa Catalunya perduda el passat dimecres davant el Sabadell Romera, Perea i Cámara es van afegir a la nòmina de 'tocats', en què ja hi comptem Costa, Juste, Tarín i Xemi.

 

PRECEDENTS A LA CATEGORIA

Feia sis anys que el filial no parava per la 2a B, l'única categoria en què escapulats i culés hem coincidit (a 3a sí que vam arribar a jugar contra el FC Barcelona 'C', avui desaparegut). La victòria del passat novembre al Miniestadi (0-1) va ser la primera a la història que aconseguíem en terreny blaugrana. A casa, però, les estadístiques ens són molt més favorables, ja que hem sumat 10 punts de 15 possibles i els tres últims enfrontaments s'han traduït en tres triomfs escapulats. Una altra dada rellevant és que cap dels dos equips no ha aconseguit mai sumar els 6 punts a la lliga i, donada la importància del partit de demà, seria una bona ocasió per trencar aquesta dinàmica…

 

 

cfbadalona.net