Ja són vint-i-dues jornades a l'esquena, i cada vegada els resultats -i els punts- van més cars. La responsabilitat de guanyar o perdre comença a pesar de debò i els rivals no regalen absolutament res. En una categoria com la 2a B açò no és cap novetat, però demà s'enfronten a Montigalà dos equips que competeixen pel mateix objectiu global, i que es disputaran tres punts que poden resultar vitals a final de temporada. El Badalona vol assentar-se en la minsa classe mitja de la classificació i posar terra per enmig amb el primer equip que a hores d'ara marca el descens. Per al Pobla de Mafumet, en canvi, no sumar agreujaria la delicada situació en què es troba a la taula. Un duel, doncs, a cara de gos.

 

EL CF POBLA DE MAFUMET: EN CAIGUDA LLIURE?

El segon equip del Gimnàstic de Tarragona s'estrenava aquesta temporada a la 2a B amb l'únic objectiu de salvar la categoria i continuar formant les futures perles del planter grana. És per això que a ningú no sorprèn que a hores d'ara el Pobla ocupi posicions de descens, immers de ple en la lluita aferrissada dels llocs de cua. Ara bé, la primera volta del conjunt entrenat per Martín Posse pot ser qualificada com a positiva, anant clarament de menys a més. Els pobletans van trigar 10 jornades a guanyar el primer partit (18 d'octubre: 1-0 davant l'Olímpic), però a partir d'aleshores van encadenar una excel·lent ratxa de 8 setmanes sense perdre que els va mantenir molts diumenges fora del perill. Des del 13 de desembre, però, el cert és que la seva dinàmica torna a ser força negativa: 5 derrotes en 4 partits i 10 gols encaixats. A més, la desfeta de diumenge passat a casa contra un rival directe com és el Barça B (0-2) va deixar visiblement tocats els homes de Posse.

 

Plantilla

L'equip del Pobla segueix sent un dels blocs més joves del grup, com sol demanar la condició de filial. De fet, la seva mitjana d'edat no supera els 23 anys i només Víctor Espasandín, amb 30, passa de les 25 primaveres. Aquest mercat d'hivern hi ha hagut quatre sortides i tres fitxatges als grana: han marxat Iván Vidal, Cédric Mandjeck, Raúl González i Alejandro Rodríguez i han arribat el porter Fabrice Ondoa (Barça B), el migcampista Carlos García (Betis B) i el lateral Cristian Márquez, aquest últim cedit pel Nàstic. A qui caldria lligar en curt seria a Emaná, que ja ha fet vuit gols a la lliga, si no fos perquè finalment ha estat convocat per a jugar demà amb el Nàstic a Albacete.

Porters: Alberto Varo, Fabrice Ondoa i Nauzet García.

Defenses: Luis Acosta, Jordi Calavera, Denis Coch, Joaquín Del Moral 'Joaqui', Víctor Espasandín, Marcelo Villaça, Marc Vadillo, Roger Bonet 'Ruxi', Carlos García, Cristian Márquez i Pol Valentín.

Migcampistes: Albert Miravent, Alfons Serra, Gil Muntadas, Ignacio 'Nacho' Pérez, Enrique 'Kike' Tortosa, Jesús López i José Antonio 'Toni' Vela.

Davanters: Carlos Esteve, Cristian Herrera, Álvaro Fernández, Stéphane Emaná, Gabriel 'Gabi' López i Víctor García.           

 

BAIXES I SANCIONS

Al Badalona no podrà jugar Juan Pablo Amantini, que va ser expulsat a Cornellà i a qui el Comitè de Competició li ha imposat dos partits de sanció, mentre que Rubén Canelada i Ibón Gutiérrez encara arrosseguen algunes molèsties físiques i potser no es vestiran de curt.

Per la seva banda, i a part d'Emaná, Martín Posse tindrà l'única baixa de Cristian Herrera, que pateix un esquinç de grau II al turmell esquerre i s'estarà entre dues i tres setmanes al dic sec. Els pobletans no tenen cap jugador sancionat però

 

PRECEDENTS A LA CATEGORIA

Fins al matx del passat 9 de setembre al tarragonès, no existia absolutament cap registre de duels directes entre aquests dos equips; ni a la 2a B (el Pobla de Mafumet s'hi estrena aquest any) ni a 3a Divisió (en què els grana hi van jugar del 2007 al 2015). Per tant, de moment l'empat és total: un únic precedent, un gol i un punt per a cada equip. Esperem que demà puguem decantar la balança al nostre favor.

 


 

cfbadalona.net