Hi ha certs clubs que, en determinats escenaris, semblen tocats per una vareta màgica. Equips que, sense saber ben bé per què, en un camp en concret i contra un rival en particular, sembla que tot els vagi de cara. Doncs aquest és el cas del Badalona a Palma. Però no a l'hora de retre visita als companys 'balearicos' de l'Atlètic, que diumenge passat deixàvem enrere a Montigalà, sinó al clàssic filial mallorquinista. I és que els escapulats no només no han perdut mai com a visitants davant els vermellons sinó que, de fet, sempre -sempre!- han guanyat. Cinc sortides a la capital balear, cinc victòries. Un registre gens fàcil de veure en cap categoria professional i encara menys si tenim en compte que els palmesans no acostumen a ser un contendent gaire còmode damunt la gespa. Demà el Badalona torna a la seva terra promesa particular, amb l'objectiu serè de mantenir aquesta sana tradició però amb la prudència i el respecte que aconsella el tòpic: per pura lògica, l'estadística màgica cada cop està més a prop de trencar-se.

 

El RCD MALLORCA 'B':  ‘Isolats insulars’

El filial balear sempre ha estat un equip molt irregular a la 2a B, alternant campanyes de gran nivell amb d'altres en què la zona baixa constitueix esdevé ecosistema habitual. De fet, amb dos descensos els últims quatre anys, els vermells són un dels equips ascensor més clàssics de la categoria. Enguany els mallorquinistes presenten un registre curiós: són una de les millors defenses (23 gols encaixats, com nosaltres) però també un dels pitjors atacs (tan sols els mateixos 23 gols en 29 partits). A més, també rendeixen molt millor fora de casa que a casa (21 punts com a visitant i només 15 com a local). Ara arriben amb estabilitat, i una mica en zona de ningú, després d'una bona ratxa d’una única derrota en les últimes nou jornades.

Plantilla

Javier Olaizola complia la seva tercera temporada al filial i, després de l’ascens, aquest estiu va engegar una forta renovació del planter, que manté un perfil molt i molt jove (ara mateix només tres jugadors superen els 22 anys) i amb un gran potencial físic. Després de pujar al primer equip al mes de desembre, la direcció del B queda ara en mans de Pepe Gálvez i Alfonso Pérez. El màxim golejador de l'equip és Cedric Omoigui, amb 4 dianes. Durant el mercat d’hivern han arribat els fitxatges del davanter Sergio Sarmiento (Gavà) i el migcampista Borja Sánchez (Madrid Castilla) i han abandonat la disciplina mallorquina el defensa Miquel Ángel Nadal i els davanters Enzo Lombardo i Limamou Sow. Tampoc no ens oblidem, esclar, de Sergio Cortés, format a ca nostra i que enguany ha disputat 18 partits de lliga amb els palmesans (1 gol).

Porters: Jaume Valens i Miquel Parera.

Defenses: Antoine Letievant, Jaume Pol Vidal, Joan Sastre, Juanjo Nieto, One Steve i Raúl González.

Migcampistes: Alejandro 'Álex' Serrano, Mohammed Iddrisu Baba, Stephen Kwabena Hammond, Borja Sánchez i Sebastià 'Tià' Sastre.

Davanters: Ángel Sánchez, Fernando Cano, James Davis, Ángel Rodado, Sergio Sarmiento i Sergio Cortés.

 

BAIXES I SANCIONS

El quadre de descarts que ha de gestionar Manolo González és el mateix de diumenge passat, i inclou els lesionats Marcel Serramitja, Aly Coulybaly, Enric Pi, Miquel Robusté i Iván Agudo.

Per part local, el Mallorca té les baixes de Fernando Cano, Stephen i Tià Sastre, mentre que Joan Sastre i Sergio Sarmiento segueixen arrossegant molèsties i encara no és segur que puguin participar del joc.

 

PRECEDENTS A LA CATEGORIA

Com ja hem apuntat, les estadístiques històriques són les més favorables que presentem davant un adversari a la 2a B. Els escapulats no hem perdut mai contra el filial mallorquinista i, en onze enfrontaments previs, els balears només han pogut esgarrapar tres empats a zero a Badalona. Curiosament, tots tres obtinguts les tres darreres campanyes que els vermellons han estat a la categoria (l’últim, el passat 30 d’octubre a Montigalà). Això sí, l’enfrontament de demà no serà tan dramàtic com el de la primavera de 2015, en què una pluja de gols badalonina va suposar, a més de tres punts, una estocada de mort per al posterior descens del filial.

cfbadalona.net