Primer desplaçament de l'any fora de casa, i Déu n'hi do quina estrena lluny de Badalona… Els escapulats només viatjaran 20 quilòmetres, però ho faran per visitar un dels millors equips de la primera volta: un sorprenent Cornellà que, després d'un any de patiments a la categoria, aquesta campanya lluita a dalt amb els millors per mèrits propis. Manolo González recupera efectius però, amb una plantilla més curta per les sortides que s'han produït al llarg d'aquestes setmanes, haurà de trobar la millor fórmula per fer front a un conjunt llobregatí que té una idea de joc molt clara i que sap treure el màxim rendiment dels seus recursos. La consigna per a nosaltres, però, també és clara: Sumar, sumar i sumar; punts, confiança i equip.

 

LA UE CORNELLÀ: PLAY-OFF, SENSE EMBUTS

Ho hem dit, i ja no és cap sorpresa: el bloc dirigit per Jordi Roger és un ferm candidat a disputar les eliminatòries per l'ascens al mes de maig. Després d'un inici de lliga espectacular amb 5 victòries consecutives, el Cornellà havia perdut pistonada els mesos d'octubre i novembre, fins al punt de deixar escapar no només el lideratge sinó també el seu lloc a les places de privilegi. Ara bé, la victòria a Reus del passat dia 3 –primer equip que derrota els roig-i-negres al seu feu– i el punt aconseguit al Miniestadi la darrera jornada els donen confiança per, amb la permanència virtualment assegurada, no renunciar a res d'aquí a l'estiu.

 

Plantilla

Els cornellarencs han tingut força moviments, de moment, en aquest mercat d'hivern, amb l'objectiu de millorar els punts dèbils d'un planter amb molt d'ofici i que ja ha demostrat estar perfectament capacitat per a lluitar per l'ascens.  A banda de les retirades de Dani Martí, Xavier Pelegrí i Antonio Hidalgo, Lauren Egea va marxar al Real Murcia Imperial i 'Xemi' al FC Barcelona 'B'. En el capítol d'entrades cal apuntar el mitja punta xinès Gao Lei Lei -fitxat el passat mes d'octubre però que fins ara no tenia la documentació en regla- i també l'exreusenc Sergi Masqué, que no va jugar el partit de la primera volta perquè fins al dia següent no signaria amb els verds, ja en l'última jornada del mercat d'agost. La mes sonada, sens dubte, ha estat la incorporació, aquest divendres, d'Abraham Noé, un exescapulat il·lustre que s'afegeix als ja coneguts de Marcos Pérez i Lulu Rodríguez, que l'any passat també vestien la nostra samarreta. El canari podria debutar el mateix diumenge.

Porters: Marcos Pérez i Toni Casamayor.

Defenses: Borja López, Joel Marín, Lucas Gafarot, José Luis 'Lúlu' Rodríguez, José Antonio 'Ñoño' Vélez i Pere Martínez.

Migcampistes: Antonio Pelegrín, David García, Sergio Gómez, Francisco 'Fran' Piera, Josep 'Pep' Caballé, Sergi Masqué Vila, Gao Lei Lei i Kenechuhwu Uchenwa 'Uche'.

Davanters: Abraham Noé, Enric Gallego i Óscar Muñoz.

 

BAIXES I SANCIONS

Per primera vegada en molt de temps el Badalona pot comptar amb tots els jugadors de la plantilla per al duel de demà a Cornellà. Manolo González ja ha complert la sanció federativa i tornarà a asseure's a la banqueta -35 dies després- per a dirigir un onze en el qual, si ho considera oportú, podran retornar Olmeda i Maestre.

Pel que fa a l'equip de Jordi Roger, és baixa gairebé segura Ñoño, que va acabar lesionat el partit al Miniestadi de dissabte passat. A més, Fran Piera ja acumula més de dues setmanes sense jugar per molèsties a l'espatlla, així que tampoc no està gaire clar que demà estigui disponible.

Cap dels dos equips no té jugadors sancionats.

 

PRECEDENTS A LA CATEGORIA

La victòria del Cornellà per 0-2 a Montigalà el passat 30 d'agost trencava la igualtat absoluta en els registres de dos equips que només havien coincidit una temporada a la 2a B (enguany és, de fet, la segona singladura dels verds a la categoria de bronze en tota la seva història). Els gols de Dani Martí i Enric Gallego a la segona meitat deixaven glaçats els escapulats, que venien d'estrenar-se amb victòria a Xàtiva. Així doncs, demà el Badalona provarà de guanyar els llobregatins per primera vegada a la 2a B. A 3a Divisió, en canvi, els dos únics precedents ens són molt favorables: 3-0 al Centenari i 0-1 a la Via Fèrria la temporada 2003-04.

 

 

cfbadalona.net