La nostra Assemblea Extraordinària de Socis ha aprovat, per unanimitat, l'acceptació del nou conveni que el govern municipal havia traslladat al club i que regularà, a partir d'ara, les relacions entre l'entitat i l'Ajuntament, així com també la gestió i l'ús del nou Estadi Municipal de Badalona. Per tant, d'aquesta manear es desencalla una situació que ha mantingut el CF Badalona a l'exili durant més de dos anys, i es fa un pas endavant absolutament cabdal per al futur d'una de les institucions més històriques de la ciutat.

En l'Assemblea, que ha tingut lloc a la sala d'actes del Museu de Badalona, els prop de 150 socis assistents han donat llum verda a l'acord a què s'havia arribat amb el Consistori després d'unes negociacions exigents i complexes que s'han acabat perllongant durant massa mesos. L'aprovació del document, que ha estat per unanimitat -només dues abstencions-, permet posar en marxa, ara sí, tota la cadena d'esdeveniments que culminaran amb l'estrena del nou estadi en les properes setmanes. En aquest sentit, el primer partit a l'Estadi Municipal podria ser el proper diumenge 29, en el partit de la jornada 23 del campionat de lliga de Segona Divisió B contra l'Espanyol B. En tot cas, la data definitiva dependrà de tots els tràmits administratius que cal seguir i dels propis preparatius necessaris en el procés de trasllat. Ara per ara el pas següent és la ratificació del text al Ple de l'Ajuntament de Badalona: l'endemà d'aquesta confirmació política, el conveni entrarà en vigor i el Badalona -i en definitiva la ciutat- hauran tancat la primera part d'un dels episodis més reclamats en la història de l'esport badaloní. L'acte d'avui també ha comptat amb la presència del primer tinent d'alcalde de la ciutat, el senyor Oriol Lladó, que ha respost les preguntes d'alguns socis i representava també, així, el compromís ferm del Govern amb aquest conveni, en un gest que des del club hem agraït enormement.

En paraules del nostre president, Miguel Ángel Sánchez, “aquest no és el millor conveni possible, però se li acosta molt i s'ajusta al futur que necessita el club”. Amb la signatura del present document, el Badalona s'assegura l'ús preferent de les instal·lacions durant els pròxims 25 anys -tanmateix, i per ajustar-se a la legislació vigent, aquest acord s'haurà de renovar cada quatre anys- i que tot el seu futbol onze (de cadet en endavant) es traslladi al nou estadi, que serà d'ús exclusiu per a la pràctica del futbol. Quant a aquest punt, el president ha volgut remarcar que el Badalona ha estat generós i que no ha posat impediments perquè el CE Seagull, el principal equip femení de futbol de la ciutat, pugui gaudir del camp i que el seu primer equip hi jugui els partits com a local i hi entreni dues vegades a la setmana. Així mateix, l'administració reconeix que tant el nou estadi com l'actual camp municipal de Montigalà, on l'equip ha jugat les dues darreres temporades, constitueixen un mateix complex esportiu, d'ús preferent per part del CF Badalona.

Pel que fa al manteniment i la gestió del dia a dia de l'estadi (amb uns costos anuals estimats en uns 275.000€), ambdós aspectes seran assumits per l'empresa municipal engestur que, alhora, es farà càrrec de la gestió de la publicitat; el Badalona abonarà una taxa per ocupació d'espais i traurà el rendiment dels ingressos per aquest concepte. De la mateixa manera, el Badalona pagarà la corresponent taxa municipal per l'ús de les instal·lacions.Quant a l'explotació dels usos recreatius de l'estadi (com ara el rendiment dels bars), s'obrirà una licitació pública, a la qual el club podrà presentar-s'hi, per optar a gestionar aquests espais. D'altra banda, l'Ajuntament es reserva el dret de fixar i explotar el nom de l'estadi, un aspecte que queda obert per a futures negociacions entre totes dues parts.

Finalment, en el capítol d'aportacions econòmiques s'estableix una subvenció anual de 100.000€ destinada al futbol base escapulat, mentre que l'Ajuntament es compromet a concretar una proposta de patrocini directe que, després d'un estudi de mercat encarregat a una empresa externa, queda fixat en no menys de 108.000€ anuals per a la promoció del nom i la imatge de la ciutat.

 

Amb el document del conveni ratificat pels socis i el futur immediat ja confirmat a les noves instal·lacions, a partir de demà començarà, com ja vam anunciar, el procés de selecció dels seients a l'Estadi Municipal de Badalona. En aquest repartiment li correspondrà un seient a cada soci, inicialment, a escollir segons el calendari següent:

> 19 i 20 de gener:  Elecció de seient dels socis amb numeració de l'1 al 50

> 21-24 de gener:  Elecció de seient dels socis amb numeració a partir del 51

> 26 de gener:  Elecció de seient dels socis de 2a volta (seients encara lliures)

> 27 de gener:  Elecció de seient oberta als nous socis

 

* Horari de les nostres oficines aquests dies (Travessera de Montigalà, S/N):

Matins: de 9.30 a 13 hores

Tardes: de 16 a 20 hores

 

En la vessant esportiva avui també hi ha hagut bones notícies, i és que el nostre primer equip s'ha classificat per als 1/4 de Final de la Copa RFEF després d'empatar a Terol per 3-3, en un partit que ha controlat en tot moment i en què afortunadament, malgrat les dures condicions climàtiques (-5º), no s'ha hagut de lamentar cap lesió. Iván Guzmán igualava l'1-0 inicial i, després, dos gols d'Agus Alonso sentenciaven l'eliminatòria amb un 1-3 que el Teruel només ha pogut maquillar als darrers minuts per establir un empat intranscendent. Per tant, fent valer el 3-0 de l'anada sense complicacions, el Badalona supera ronda i ja és entre els vuit millors de la competició. Aquest divendres tindrà lloc el sorteig per a la fase següent; els nostres possibles rivals són l'Atlético Saguntino (2a B, G.III), la UD Socuéllamos (2a B, G.II) i el Real Unión de Irún (2a B, G.II).

 

cfbadalona.net