Després de dos mesos de temporada i de 10 jornades de lliga, hem volgut passar balanç amb el nostre entrenador. Manolo González, que dissabte complirà 125 partits en la banqueta del Badalona, assegura, entre altres coses, que l’equip es troba en el millor moment des ha començat el curs.

Quin resum fa de les 10 primeres jornades?
Excepte el partit d'Elx, que va ser molt dolent, i la segona part a Peralada, on no vam estar fins, em sembla que hem competit bé. Especialment a casa, estem jugant bé. Fem un bon futbol i generem ocasions. Crec que podríem tenir més punts.

Li costa transmetre la seva idea de joc a un grup que cada temporada és diferent?
Sí, la feina de transmetre temporada a temporada la meva idea futbolística es fa difícil, tenint en compte que sempre arriba un nombre elevat de nous jugadors. De la davantera del curs passat, per exemple, gairebé no queda ningú. Ara estem treballant sobre això: establim moviments i mecanismes ofensius per mirar de millorar el joc d'atac. En defensa, traient el dia d'Elx, els números són bons.

Quin ha estat el pitjor moment del que portem de temporada?
El partit al camp de l'Elx crec que és el pitjor moment que he viscut des que entreno al Badalona. La derrota contra l'Olot de fa dues temporades i aquesta són les dues pitjors que recordo. Va ser un partit molt dolent i el tinc clavat a dins. No estic acostumat a perdre i menys per una diferència de 5-1. Tinc moltes ganes que arribi el partit de la segona volta, per poder-lo guanyar i rescabalar-me.

I el millor?
Crec que el millor moment de l'equip l'estem vivint ara. El Saguntino ens va empatar a casa, però vam jugar molt bé. Vam fer moltes ocasions a un equip que costa molt de guanyar. I això parla molt bé de com està l'equip.

El preocupa no tenir un golejador en l'equip?
Sí, clar que sí. El vam tenir l'any passat, amb Gerard Oliva, i en la meva primera temporada, amb Abraham. Però és difícil tenir sempre aquesta mena de jugadors. Quan en tens un, a més, saps que et serà molt complicat mantenir-lo a la plantilla.

Han començat la temporada a l'estadi, entrenen al matí i en unes condicions molt millors que quan ho havien de fer a la Travessera de Montigalà. Tot això es veu reflectit en el terreny de joc?
Si, i tant. Ens dóna un afegit de qualitat poder treballar amb calma i en aquestes condicions. Per exemple, la nostra preparació física és molt millor. Estem passant pel damunt dels rivals. I, pel que fa al rendiment de l'equip, em sembla que estem oferint un molt bon futbol, tenint en compte que és un equip molt renovat. Pensi que a segona B no s'acostumen a tenir tantes oportunitats de gol com les que estem tenint nosaltres. Hem de continuar en aquesta línia.

Dissabte complirà 125 partits de lliga en la banqueta del Badalona. Encara li queden reptes per complir?
No sabia això dels 125 partits… Quant a la meva continuïtat, depèn del que vulgui el club. Acabo contracte el 30 de juny i no depèn de mi. Entendria que no em renovessin, després de quatre anys. Reptes? Sí que me'n queden. M'agradaria tenir algun dia un projecte ambiciós, per pujar de categoria. Com va passar fa uns anys a Badalona. Seria bonic. Si es donessin aquestes circumstàncies.

Hi hauria més pressió amb un equip fet per pujar…
Ara també en tinc, de pressió. Sempre n'he tingut. Cada setmana hem de guanyar, amb molt o poc pressupost. Si no, la gent s'enfada. I aconseguir un equip que competeixi per estar a dalt, de vegades, no és qüestió de diners sinó d'una bona planificació. Els diners et donen la capacitat d'arribar a determinats jugadors, però la clau és saber escollir. Fitxar jugadors només pel nom és un error. A mi em sembla que hem de seguir en aquesta línia i, si aconseguim fer play off aquesta temporada en què la lliga té més potencial que mai, millor. Si no és així i l'any que ve hi ha un projecte ambiciós per pujar de categoria, estaré més content encara de poder seguir aquí. 

Foto: Eloy Molina.