A mitja temporada, a punt d’acabar l’any, toca passar comptes amb el nostre entrenador. Manolo González parla, com sempre, molt clar.

– Quin balanç fa de l'any que ara s'acaba?
– Els resultats em sembla que han estat bons, tot i que és una llàstima que se'ns escapés el premi de poder jugar el play-off d'ascens. Pel que fa a la primera volta d'aquesta lliga, crec que, tenint en compte les dificultats que hem tingut, sobretot amb les lesions, el balanç és prou bo.

– No hem tingut massa sort…
– El que ha passat en els quatre mesos que portem, en condicions normals, ens hauria posat a la cua de la classificació. A banda de les lesions i la manca de fortuna, l'equip no ha rutllat en la part del davant.

– Aquesta és la temporada en què millor estem jugant. Per què no és també la temporada en què hem aconseguit els millors resultats?
– És una qüestió d'encert i també de dinàmiques. La temporada passada vam tirar cap amunt a partir del final de la primera volta. Em sembla que, en general, hem fet un bon futbol. Recordo Formentera, Alcoi, València… Hem estat a molt bon nivell però potser no hem aconseguit reflectir aquest bon joc en el marcador.

– Des de l’estiu treballa al costat d'un director esportiu, Toni Hernández. Com està anant l'experiència?
– L'entesa ha estat bona. És normal que alguns jugadors no s'hagin adaptat, sempre és així. Va passar el curs passat amb Nils Puchades.

– Públicament, el president i vostè han dit que marxaran jugadors i que en vindran de nous. Quants n'ha demanat?
– Em sembla que cal un futbolista al mig del camp, un mig centre de caràcter ofensiu. I també tres davanters. Ens vam plantejar fitxar algun reforç per a la defensa, però aposto més per recuperar els lesionats. Robusté està a punt i, quan tinguem Moyano, estarem molt ben coberts.

– El problema està al davant…
– Sí, falta efectivitat. I això potser ho dóna l'experiència, conèixer la categoria.

– Hi ha més perill d'equivocar-se en el mercat d'hivern?
– Igual que a l'estiu. L'any passat, per exemple, Indiano va oferir un bon rendiment i Carlos Calvo no. Hem de mirar d'arribar, dins de les nostres possibilitats, allà on volem. Hem de filar prim i millorar el que tenim.

– Aviat podrem anunciar algun fitxatge?
– Espero que sí. Tot i que fins que el contracte no està signat no m'agrada dir res. En tot cas, m'agradaria tenir, com a mínim, un parell dels nous jugadors en el primer entrenament després de les vacances de nadal, el 27 de desembre. I també que els jugadors que hagin de sortir ho hagin fet. Seria un bon senyal.

– Els jugadors que han de sortir, ho faran a mesura que vagin arribant de nous?
– No cal. Si han de marxar, que ho facin al més aviat. Si no, ens trobarem tots plegats amb un problema.

– Déu n'hi do els canvis que hi poden haver en la plantilla en la segona part de la temporada, haurà de començar de nou amb una part del grup.
– Cada any és el mateix, no em preocupa. Està clar que hauré de tornar a explicar els conceptes bàsics del nostre joc, sobretot els moviments d'atac. En tot cas, si els jugadors són prou intel·ligents, no caldrà que els repeteixi les coses.

– Què s'ensuma que pot passar a la segona volta?
– Serà clau recuperar Ismael Moyano i Miquel Robusté, dos jugadors molt importants al darrera, i encertar amb els fitxatges dels davanters. Si aconseguim guanyar tres partits seguits, tirarem cap amunt. Segur. No descartaré el play-off fins que deixem de tenir opcions reals.

– Aquesta temporada ha pogut treballar per a l'equip d'una manera més professional: entrenant al matí, dedicant-se plenament al futbol. Com ho ha viscut?
– Òbviament, he guanyat en qualitat de vida. Poder entrenar al matí, fer dobles sessions si cal, preparar les coses amb calma… He estat tres anys dinant en vint minuts! El canvi és molt gran i el valoro molt, fins ara no m'he adonat de la sort que tinc. Em sento privilegiat de treballar en el que m'agrada.

– El president ha dit que vostè és patrimoni del club i que, si ell continua, tindrà la renovació damunt la taula.
– És molt d'agrair el que ha dit, és qui més em coneix. Ell va ser qui va apostar per mi quan potser molta gent no ho hagués fet. L'únic que puc fer és tornar-li amb feina el suport que em dóna. Sempre he dit que, si puc, seguiré aquí. Sé que la voluntat del president és que el club es converteixi en SAD i que, per això, no dependrà només d'ell que continuï o no. Però en tinc més que prou amb les seves paraules.

Foto:Eloy Molina.