Un equip nou, però que a poc a poc va creixent. Després d’un procés d’adaptació, el conjunt que dirigeix Christian Algar es troba en una bona línia i és quart del grup 4 de Preferent Juvenil. L’objectiu és intentar tornar l’equip a la Lliga Nacional.

Una temporada després del descens a Preferent, un Juvenil B renovat, amb incorporacions externes i futbolistes que l’any passat jugaven amb el Juvenil C i el Cadet A del club, vol tornar a Lliga Nacional. Com a mínim, espera lluitar i intentar-ho fins al final. Perquè, tot i que és complicat, la seva classificació després de mitja temporada permet l’equip que dirigeix Christian Algar somiar amb un possible ascens.

Amb 32 punts, ara mateix els escapulats es troben a cinc de diferència de la primera posició. Després de 17 jornades disputades, amb nou partits guanyats, cinc empatats  i tres perduts, el Juvenil B ocupa la quarta posició, però empatat amb el tercer, la Damm C, i a dos punts del segon, el CE Júpiter A.

Dos equips amb els quals hauran de  veure’s les cares en les següents dues jornades de lliga. I és que el Juvenil B visita aquest diumenge el camp de la Damm, mentre que rep el Júpiter en dues setmanes. Si sumen en tots dos enfrontaments, els escapulats encadenaran una ratxa de sis partits sense conèixer la derrota, ja que en les últimes quatre jornades han assolit tres victòries i un empat.

L’objectiu

L’entrenador de l’equip, Christian Algar, reconeix que un dels objectius esportius és lluitar per l’ascens, perquè, “tot i la dificultat que suposa quedar primer, l’equip es troba en una bona línia amb pràcticament tota la segona volta per endavant”. A més a més, de cara a la propera temporada, afirma que seria molt reconfortant per al cos tècnic poder nodrir el Juvenil A del CF Badalona amb futbolistes que aquest any juguen amb el B.

El primer pas, però, és intentar millorar els números de la primera part del campionat. “L’equip era nou, amb una plantilla formada per un mix entre futbolistes fitxats de fora del club i jugadors que la temporada passada jugaven a la casa, però a equips de categories inferiors. És per això que al principi vam necessitar un temps d’adaptació, però ara ens trobem còmodes i volem aprofitar la segona volta per millorar”, assegura el tècnic escapulat, també coordinador del futbol 11 del club.

Els noms propis

Segons el seu entrenador, el Juvenil B del CF Badalona “és un equip molt equilibrat, complet i homogeni”. És a dir, amb una bona solvència defensiva –han encaixat 17 gols– i amb eficàcia ofensiva –33 dianes a favor–.

El migcampista Jordi Maymi, amb fitxa del B, entrena i a vegades juga amb el Juvenil A. Rubén Abad, Richard Salinas i Maksym Soroka, amb cinc gols, i Carlos Alonso, amb quatre dianes, són els màxims golejadors d’un Juvenil B que compta amb cinc futbolistes que, la temporada passada, van ascendir el Cadet A a Divisió d’Honor. Ara, ells i els seus companys volen tornar el Juvenil B a la Lliga Nacional.

La plantilla

Porters: Pau Chueco i Carlos Rodríguez.

Defenses: Alejandro Domínguez, Álex Escanez, Enrique Garcia, Daniel Jares, Pol Reñe, Albert Reyes i Víctor Soler.

Migcampistes: Rubén Abad, Joan Artieda, Sergio Enrique Bermúdez, Marc Carrasco, Roger Ligero i Jordi Maymi.

Davanters: Carlos Alonso, Axel Lesan, Óscar Palencia, Richard Salinas i Maksym Soroka. 

 

Arxiu adjunt: Els partits del Juvenil B (fins a 1-02-2015)
cfbadalona.net