L’equip de Sandroni ocupa la promoció de descens, amb 21 punts, i necessita la victòria per fugir de la zona perillosa. El Badalona ja va guanyar per la mínima (0-1) el partit de la primera volta, l’únic triomf escapulat en els últims set enfrontaments contra els de Xàtiva.

Diumenge, a Montigalà, el CF Badalona juga la seva primera final de la temporada. Serà contra l’Olímpic de Xàtiva, un equip que pot esdevenir rival directe en la classificació d’aquí a final de temporada. Perquè una victòria significaria ampliar les diferències amb el descens, però una derrota comprimiria una mica més la part baixa de la taula.

I és que, a hores d’ara, l’Olímpic de Xàtiva ocupa la plaça de promoció de descens. Amb 21 punts, cinc menys que el Badalona, l’equip valencià lluita per sortir de la zona de perill, després de sis victòries, tres empats i deu derrotes.

A més, també s’ha de tenir en compte que, a banda d’augmentar la distància amb els de Xàtiva, el Badalona va guanyar el partit de la primera volta (0-1) i que, per tant, en cas de victòria o empat, el gol average cauria del bàndol escapulat.

 

Els noms propis

Héctor Alejandro Altamirano Sandroni és l’entrenador de l’Olímpic de Xàtiva. El cordovès va arribar a la Murta aquest estiu per substituir Toni Aparicio. Tot i el canvi de tècnic, molts són els futbolistes de l’equip valencià que repeteixen respecte la temporada passada. Kike Alcázar, Pepín, Mendoza, Belda, Rifaterra, Álex Vaquero o Pifarré, entre altres, són alguns exemples de la continuïtat que ha viscut el conjunt dirigit per Sandroni.

La plantilla de l’Olímpic de Xàtiva

Porters: Jacobo Candel i David Rangel.

Defenses: Luis Acosta, Mario Sánchez, Pablo Revert, Alejandro Belda, Kike Alcázar, Vicente Mendoza i Pepín.

Migcampistes: Diego Jiménez, Eduardo Rifaterra, Jose Luís Valiente, Toni Vela, Álex Vaquero i Jordi Marenyà

Davanters: Víctor Ruiz, Carlos Pifarré, Álex Cortell, Dani Gómez, Raúl Fabiani i Borja Mir.

 

Els últims precedents

Tot i que l’últim partit de lliga entre catalans i xativins va acabar amb victòria escapulada, l’equip valencià ha estat un rival complicat per al Badalona. Com a mínim, així ho demostren els resultats de les últimes tres temporades, ja que el Badalona només ha pogut sumar 1 punts de 18 possibles. És a dir, sense tenir present el triomf de la jornada 1 d’aquest curs, el conjunt català ha aconseguit un empat i cinc derrotes en els seus últims enfrontaments contra l’Olímpic de Xàtiva.

Temporada 2011/12 Jornada 14. Badalona 1 – Olímpic 2 | Jornada 33. Olímpic 2 – Badalona 1

Temporada 2012/13 Jornada 20. Badalona 0 – Olímpic 0 | Jornada 41. Olímpic 3 – Badalona 1

Temporada 2013/14 Jornada 7. Badalona 1 – Olímpic 2 | Jornada 26. Olímpic 1 – Badalona 0

Temporada 2014/15 Jornada 1. Olímpic 0 – Badalona 1