L'assemblea extraordinària de socis del CF Badalona, convocada aquest 19 de juny al vespre, ha aprovat, per unanimitat, l'inici dels tràmits per a la transformació del club en Societat Anònima Esportiva. També ha aprovat la constitució de la Fundació que gestionarà el nostre futbol no professional, així com la modificació dels estatuts del club, per tal d'adaptar-los als requeriments d'esmena realitzats pel Registre d'Entitats Esportives de Catalunya, a la normativa esportiva vigent i a l'actual situació del club.

El president, Miguel Àngel Sánchez, ha explicat que la fórmula de la SAD és la més adient per tirar el club endavant, tenint en compte la situació actual. “Costa molt quadrar un pressupost quan el primer que et falla és l'Ajuntament de la ciutat. Per altra banda, hem tancat un cicle amb l'empresa que, fins ara, ens patrocinava (Tusgsal). I, finalment, tenim la massa social que tenim, que aporta menys del 3% del pressupost”, ha dit. Sánchez ha volgut deixar clar, per altra banda, que la nova situació jurídica del club no el farà marxar de Badalona, ni li farà perdre els seus signes d'identitat. “Els colors i l'escut no canviaran”, ha manifestat.

El màxim mandatari escapuat ha assenyalat també que, a partir d'ara, s'obre un període en què caldrà reunir els socis en dues convocatòries assembleàries més. La primera, per parlar de números, podria tenir lloc abans del mes d'agost. “S'està auditant el club”, ha assegurat el president en aquest sentit. La segona, més endavant, convidarà la massa social badalonista a participar de la compra d'accions. “La llei diu que els socis seran els primers a poder comprar participacions. Si després de dues rondes no es cobreix tot el capital, podrà entrar capital de fora”, ha sentenciat. Si no hi ha entrebancs burocràtics inesperats, el Badalona podria ser Societat Anònima Esportiva abans de final d'any.

Quant a la Fundació CF Badalona, que gestionarà el futbol base i el futbol no professional del club, l'advocat del club, Manuel Hatero, ha explicat que, entre altres avantatges, protegirà fiscalment la gestió de les categories inferiors aprofitant que la normativa de la federació catalana preveu que un club cedeixi la gestió de les seves categories no professionals. “Anem justos de temps, si decidim engegar-la la temporada que ve. Però ho podem fer només amb la carta fundacional”, ha comentat també.
 

Foto: Eloy Molina